Pohyb ako medicína – workshop s Maťkou Očkovou

Srdečne Vás všetkých pozývame na praktický zážitkový workshop vychádzajúci zo šamansko-tantrických prístupov. Workshopu sa môže zúčastniť každý bez rozdielu, nie sú potrebné žiadne predošlé skúsenosti. Dôležitá je len chuť objavovať a učiť sa.

…pretože len pohyb môže uskutočniť zmenu vždy aktuálneho stavu a spustiť samo liečivý proces organizmu a duše. Nie vždy je dynamický či viditeľný. Vonkajší a vnútorný. Aktívny, pasívny a plynúci – tohto stavu sa budeme mať možnosť dotknúť. TU aj TAM. Avšak netreba zabúdať, že udiať sa môže len to, čo si sami dovolíme… ❤️

joga juzna amerika

Náplň workshopu:

–  medicínsky kruh (zámer, liečenie s posvätnými medicínami juhoamerických indiánov – mapacho, rapé)

– dynamická meditácia pohybom

– prepojenie so svojím „vyšším ja“/vedomá aktivácia vnútorného liečiteľa prostredníctvom vedenej meditácie (šamanská cesta do vnútra)

– záverečné uzemnenie a prepojenie sa s Matkou Zemou

medicinsky kruh oltarik

 

Vytvoríme bezpečný spoločný priestor – medicínsky kruh pre pohyb a zmenu. Budeme vychádzať z prvkov šamanizmu, tantry a tanca. Osobne vnímam veľmi úzke a citlivé prepojenie medzi týmito smermi – ich spoločným menovateľom sú kľúčové pojmy ako SRDCE a PREPOJENIE.

Na začiatku workshopu si každý určí svoj vlastný zámer a budeme pracovať s medicínami juhoamerických indiánov (posvätný tabak a liečenie s rapé*). Následne prejdeme do dynamickej meditácie pohybom, vďaka ktorej budeme zažívať rozličné stavy v tanci, ktoré však reflektujú aj rozdielne stavy nášho bytia. Intuitívny tanec, ktorý nikdy nemožno zatancovať zle – je len a len Váš a neexistuje jeho správne, či nesprávne prevedenie. Naozaj, nevyžaduje si žiadne predošlé skúsenosti s tancom.

Na ceste do svojho vnútra (vedomá aktivácia vnútorného liečiteľa) Vás budem sprevádzať formou vedenej meditácie. Tu vyvstane priestor pre hlbší kontakt so sebou samým – svojou dušou, kde bude možnosť prijatia, spracovania, či liečenia toho, čo v danom momente potrebujete.

Po tejto šamanskej ceste do vnútra bude nasledovať uzemnenie a prepojenie sa s Matkou Zemou. Poďakovanie. Úcta a pokora.

dary matky zeme juzna amerika

Doporučenie: pred workshopom (1-2dni) prosím jedzte ľahké jedlá. Je to v záujme Vašej efektívnejšej práce na samotnom workshope. Vezmite si prosím so sebou svoj talizman/amulet.

Maximálny počet účastníkov je 8.

rapé* – legálna medicína, prášok s veľmi silnými účinkami (ručne vyrábaný z liečivých rastlín Amazónie). Po jeho aplikácií prichádza fyzické uvoľnenie ako aj liečenie na všetkých úrovniach bytia – fyzickom, mentálnom, emocionálnom a duchovnom. Rapé je silno čistiaca, harmonizačná a uzemňujúca medicína.

 

O lektorke: 

maťka juzna amerika 2018Od útleho detstva mi bol pohyb prirodzený a moje telo si ho doslova„pýtalo“. Aktívne som sa venovala rôznym druhom športu ako napr. atletika, tenis, či futbal, až som skoro prišla k známemu výroku „športom k trvalej invalidite“. Neustále som v živote dostávala signály „z hora“, avšak v návale svojej hyperaktivity a nevedomia som tieto znamenia nevnímala.

Až po mnohých vážnych úrazoch a nehodách som pocítila volanie po zmene. V roku 2013 som sa dostala k joge, kedy som si už konečne sama pripustila, že by mi mohla pomôcť nielen po zdravotnej stránke (operácie kolena), ale mohla pomôcť aj objavovať niečo hlbšie, po čom moja duša prahla. Navštívila som Indiu a joga mi začala ukazovať nepoznaný, možno lepšie povedané„zabudnutý“ smer k sebe samej. Začala som cvičiť, skúšať a experimentovať a mnohé veci sa mi v živote začali meniť. V roku 2015 som ukončila I. stupeň inštruktora hatha jogy – Fisaf Jóga Basic v škole jogy v Prahe.

Medzičasom som sa dostala k čchi kungu Čung Juan a našla v kombinácii s jogou väčšiu spokojnosť, vyladenie a možnosť celostnejšieho rastu. V tomto roku som prežívala svoje ťažšie životné obdobie a v roku 2016 som bola odhodlaná stráviť 7 dňový pobyt v tme. Po návrate z tmy plná motivácie a chuti do života som absolvovala 200 hodinový kurz Tantra jogy & šamanizmu pod záštitou Yoga Alliance v Nemecku. V 2017 roku som dokončila ďalších 300 hodín pod záštitou YAI (Yoga Alliance International) a YA v Ekvádore a úspešne získala certifikát „Master yoga teacher“.

V rovnakom čase ma intenzívne viedol môj vnútorný hlas nájsť skutočného šamana/šamanku u ktorej by som sa mohla učiť a byť skutočne priamo pri zdroji nepoznaného a nekonečného poznania. A tak sa mi akoby zázrakom podarilo v tom čase nájsť takúto úžasnú ženu a stráviť v tom čase len týždeň u svojej „Taity mami“ Celii. Po tejto veľmi živej skúsenosti a ceste priameho poznania ma silná viera a motivácia nenechali ľahostajnou a tak som sa do Južnej Ameriky opäť vrátila. Strávila som nejaký čas aj v škole, kde som sa učila, no najmä 2 naozaj silné mesiace pod jej strechou. Veľmi si vážim a som nesmierne vďačná za túto možnosť – že ma prijala nielen za svoju žiačku, ale aj ako súčasť ich úžasnej rodiny pochádzajúcej z indiánskeho kmeňa Kichwa.

Cesta je dlhá, učenie nekonečné….a ja vďačím naozaj všetkým a všetkému za túto príležitosť… ĎAKUJEM <3 Cestu seba rozvoja vnímam ako pozitívny a nevyhnutný aspekt na ceste k pochopeniu života a vzťahov, v ktorých žijeme. Teším sa na spoločné putovanie 🙂

S úctou

Maťa

AHO